• Testovanie deviatakov 2023

          • 22. marca (streda) 2023 sa uskutoční v našej škole testovanie deviatakov, druhý stupeň (okrem deviatakov) bude mať riaditeľské voľno. Deviataci po ukončení testovania z oboch predmetov - SJL, MAT pôjdu domov. Prikladáme v dokumente i základné informácie o testovaní: Zakladne_informacie_T9_2023.pdf​​​​​​​

          • OZNAM

          • ​​​​​Vážení rodičia! Milí žiac​​​​​​​​​​​​​​i!

            Oznamujeme Vám, že

            od 20. februára 2023 do 24. februára 2023

            budú jarné prázdniny.

            Stretneme sa v pondelok 27.februára 2023.

          • Karneval 2023

          • Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a KARNEVALOM. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Práve posledný deň pred jarnými prázdninami sa mohli naši žiaci zabaviť v maskách, ukázať svoju kreativitu pri príprave masiek. Karneval nám otvoril pán riaditeľ  RNDr. Rudolf Ronec,  ktorý poprial deťom príjemnú zábavu. Bolo vidieť, že máme tvorivých žiakov, ako aj učiteľov. Súčasťou karnevalu boli aj súťaže o najkrajšie masky a dlho očakávaná tombola.

            Všetci prežili jedno čarovné dopoludnie plné radosti, obohatené o krásne zážitky.

          • Sv. Valentín

          • Sviatok sv. Valentína je sviatok, ktorý nemá u nás dlhú tradíciu. Ale napriek tomu patrí medzi mimoriadne obľúbené sviatky. Všetci si túžime vypočuť slová lásky z úst našich drahých. A z úst našich detí sa nám to počúva obzvlášť dobre. Naše deti vyrábali srdiečka, tí menej zruční zvolili omaľovanky alebo prianie. "Valentínky" si vymieňali prostredmíctvom "valentínskej pošty".  Vyrábalo sa pre všetkých, ktorí pre nich veľa znamenajú. Takúto milú poštu dostali od svojich žiakov aj pani učiteľky, čo nesmierne zahreje pri srdiečku. Je krásne na chvíľu sa zastaviť a povedať blízkym, ako ich máme radi….V tomto duchu boli vyzdobené aj priestory chodieb.

          • Karneval 2023

          • Pozývame Vás na detský karneval.

            Deň: 17.2.2023

            Čas: od 9:00 do 11:30

            Miesto: Školská jedáleň 

            Vstup len v maske. 

            Cena tomboly: 1.50 eur za 3 lístky.  

             

          • Nástup do školy

          • Riaditeľstvo ZŠ Krčméryho oznamuje žiakom a zákonným zástupcom, že nástup do školy je v pondelok 9.1.2023. 

          • OZNAM

          • Vážení rodičia! Milí žiaci! 

            Pokojné,láskou a porozumením naplnené

            VIANOČNÉ SVIATKY

            a v novom roku veľa zdravia, šťastia a úspechov praje: 

             

            RNDr. Rudolf Ronec a 

            kolektív zamestnancov Základnej školy Krčméryho 2

          • Vianočná besiedka

          • Čas vianočný je vždy plný prekvapení, je chvíľou keď sa čas akoby na moment zastavil, je časom kedy viac myslíme na svojich najbližších, kedy ľudské srdcia zmäknú a je časom tajných túžob a želaní.

            Aj na našej škole už celý december bolo počuť z každej triedy tóny vianočných pesničiek, slová vianočných vinšov a básničiek. Celá škola voňala škoricou a vanilkou. Blížili sa Vianoce, každá trieda si pripravovala program na vianočnú besiedku, na ktorej nemohli chýbať ani vianočné sladkosti a medovníčky. O toto sa postarali pani učiteľky. Pri stromčeku každá trieda predviedla svoj pripravený program. Program bol veľmi pestrý, všetci žiaci sa veľmi snažili či už spievať, recitovať alebo tancovať. Za snahu počas celej prípravy programu a za vystúpenie bol každý žiak obdarovaný sladkosťou. 

          • "NAJKRAJŠOU OZDOBOU JE DOBRO"

          • Spolu so žiakmi 7. a 9. ročníka sme sa zapojili do regionálnej kampane "Najkrajšou ozdobou je dobro. "Cieľom tejto aktivity bolo podporiť prosociálne správanie žiakov a podporiť primárnu prevenciu násilia páchaného medzi deťmi  cez vyzdvihnutie a posilnenie hodnoty dobra ako dôležitého základu pozitívneho správania. 

            Vianočné stromčeky žiaci ozdobili hodnotami, ktoré považujú za dôležité pre celý svet. 

          • MIK - MIK Mikuláš

          • Tento rok zavítal Mikuláš s čertíkom a anjelíkom na našu školu. Mikuláš zavítal do každej triedy. Zarecitovali mu milé básničky a zaspievali pesničky. Po programe si prevzali zaslúženú odmenu. Už teraz sa naši žiaci tešia, kedy pride Mikuláš opäť.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Vianoce sú čarovná chvíľa, kedy viac prejavujeme vďaku, city či lásku. Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Pre mnohých to môže byť jediný darček, ktorý tento rok dostanú. Samota, odlúčenie od rodín či stereotypné dni sú každodennou realitou seniorov v domovoch dôchodcov. Nie každý z nich má možnosť tráviť vianočné sviatky v kruhu tých najbližších. A práve „krabica od topánok“ naplnená maličkosťami im môže vyčariť úsmev na tvári a priniesť radosť do osamelých dní. 

            Vyčariť úsmev na tvári sa rozhodli aj naši šiestaci a krabice odovzdali pani E. Čurgalyovej, koordinátorke projektu. Krabice potešia ležiacich seniorov v hospici - Dom pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre.

             

          • Deň zdravej výživy

          • S jeseňou bieleho leta, pestrých farieb, vôní ovocia a zeleniny, sme si na našej škole pripomenuli ,,Svetový deň zdravej výživy". To, aby žiaci vedeli, čo je dobré a správne pre ich zdravý vývin, ako sa majú stravovať, čomu sa majú vyhýbať, ako zdravo žiť sa deti nenaučia z kníh ako poučky. Že všetko sa ľahšie učí, ak to môžu nielen počuť a prečítať ale aj vidieť a sami si to skúsiť. Deti musíme viesť k zdravému spôsobu života každý deň. 

            Uvedomili sme si, že život a prostredie školy sa môžu stať hybnou silou podporujúcou zdravie, ktoré je naším najväčším darom. Celý deň sa niesol v duchu kreatívnych aktivít, suťaží, príprave ovocných šalátov, hádaniek, tajničiek a žiaci ho zavŕšili ochutnávkou ovocia. 

          • Združenie STORM - Program STEREO

          • Združenie Storm po absolvovaní preventívneho programu v ôsmom ročníku v témach: alkohol, marihuana, stimulanty, depresanty, šikana, bezpečné sociálne siete a kyberšikana udelilo diplom Silvestrovi Lakatošovi, žiakovi ôsmebo ročníka.

          • Šaráda

          • Dňa 11.11. 2022 sa  v CVČ Domino konala humorno- zábavná súťaž dvojíc žiakov ZŠ " Šaráda". Našu školu reprezentovali a štvrté miesto získali Adam Biháry a Mauricio Stojka. Blahoželáme 

          • PREJAV SA POHYBOM

          • Dňa 3.novembra 2022 zažili naši žiaci krásne dopoludnie s úžasným tanečníkom a človekom ako je Miroslav Bruise Žilka, ktorý k nám zavítal s programom „Prejav sa pohybom“. Svojim talentom a prejavom uchvátil všetkých, veľkých aj malých a určite inšpiroval naše tanečné talenty pokračovať v ich rozvoji. Ukázal nám neskutočné pohyby a prácu s telom, pri ktorej mnohí naši žiaci zatajovali až dych. Príjemnou formou nám priblížil „moon walk, slow-motion, robot“ i ďalšie tanečné techniky a zároveň si ich žiaci mohli aj vyskúšať. Perfektné bolo, že niektorí z našich žiakov boli zapojení do výuky tanca a takisto sa mohli prejaviť ako talenty v tanečnom súboji. Všetci odchádzali spokojní a šťastní…

            ĎAKUJEME za úžasný zážitok z predstavenia.

             

          • Digital pre Nitru

          • Naša škola získala grantový program DIGITAL pre NITRU z Nadačného fondu Jaguar Land Rover v Nadácii Pontis. Program bol určený pre základné školy, ktorých zriaďovateľom je mesto Nitra. Vznikol v rámci aktivít Jaguar Land Rover zameraných na podporu digitálnych zručností žiakov, ako aj odozva na podporu pri integrácii ukrajinských žiakov, pri ktorých sa ukázalo, ako môžu digitálne technológie zohrávať rolu aj pri inklúzii a integrácii. Grantový príspevok bol určený na nákup digitálneho technického vybavenia. Ponúkal príležitosť podporiť digitálne vzdelávanie detí.

            Škola získala 16 notebookov v hodnote 8000 eur. Revitalizovala sa multifunkčná učebňa, ktorá slúži a bude slúžiť všetkým žiakom našej školy.

          • Účelové cvičenie

          • V dňoch 26. - 27. októbra žiaci druhého stupňa absolvovali jesenné účelové cvičenie. Žiaci boli poučení o civilnej ochrane a ako sa správať v mimoriadnych situáciách. Osvojili si poznatky zo zásad prvej pomoci v zdravotnej príprave, oboznámili sa s prostriedkami používanými pri orientácii v teréne, dozvedeli sa zaujímvé informácie z oblasti dopravy. Cieľom účelového cvičenia bolo poskytnúť žiakom potrebné teoretické vedomosti, praktické poznatky v jednotlivých oblastiach a formovať ich vzťah k problematike ochrany svojho zdravia a života. V praktickej časti žiaci v každej oblasti mali veľkú chuť riešiť rôzne situácie, pracovali po skupinkách mimo areálu školy na Kalvárii. Pri jednotlivých stanovištiach, v spolupráci s jednotlivými triednymi učiteľmi, zúročili svoje nadobudnuté vedomosti. 

          • Halloween - Straši škola :)

          • Po dlhšej prestávke sme si opäť v našej škole mohli spraviť úžasný a zábavný helloween-sky deň. Zapojené boli všetky ročníky i všetci pedagógovia. Najskôr si ráno žiaci pripravovali masky, potom sme maľovali tekvice - ďakujeme aj predsedovi parlamentu Adamovi Bihárymu z IX.A, že za pomoci pani učiteľky zrealizoval zbierku, neskôr sme sa presunuli do telocvične, kde nás čakali zaujímavé aktivity, diskotéka a vystúpili i naši žiaci s hudobnou a speváckou vsuvkou (Jozef Bihary VII.A, Jozef Bihari a Silvester Lakatoš VIII.A). V neposlednom rade by sme chceli poďakovať pani učiteľkám z oboch stupňov za výbornú organizáciu a nádhernú nápaditú výzdobu celej školy. Ešte raz všetkým ďakujeme a nevieme sa dočkať ďalšieho halloweenu.