• "NAJKRAJŠOU OZDOBOU JE DOBRO"

          • Spolu so žiakmi 7. a 9. ročníka sme sa zapojili do regionálnej kampane "Najkrajšou ozdobou je dobro. "Cieľom tejto aktivity bolo podporiť prosociálne správanie žiakov a podporiť primárnu prevenciu násilia páchaného medzi deťmi  cez vyzdvihnutie a posilnenie hodnoty dobra ako dôležitého základu pozitívneho správania. 

            Vianočné stromčeky žiaci ozdobili hodnotami, ktoré považujú za dôležité pre celý svet. 

          • MIK - MIK Mikuláš

          • Tento rok zavítal Mikuláš s čertíkom a anjelíkom na našu školu. Mikuláš zavítal do každej triedy. Zarecitovali mu milé básničky a zaspievali pesničky. Po programe si prevzali zaslúženú odmenu. Už teraz sa naši žiaci tešia, kedy pride Mikuláš opäť.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Vianoce sú čarovná chvíľa, kedy viac prejavujeme vďaku, city či lásku. Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Pre mnohých to môže byť jediný darček, ktorý tento rok dostanú. Samota, odlúčenie od rodín či stereotypné dni sú každodennou realitou seniorov v domovoch dôchodcov. Nie každý z nich má možnosť tráviť vianočné sviatky v kruhu tých najbližších. A práve „krabica od topánok“ naplnená maličkosťami im môže vyčariť úsmev na tvári a priniesť radosť do osamelých dní. 

            Vyčariť úsmev na tvári sa rozhodli aj naši šiestaci a krabice odovzdali pani E. Čurgalyovej, koordinátorke projektu. Krabice potešia ležiacich seniorov v hospici - Dom pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre.

             

          • Deň zdravej výživy

          • S jeseňou bieleho leta, pestrých farieb, vôní ovocia a zeleniny, sme si na našej škole pripomenuli ,,Svetový deň zdravej výživy". To, aby žiaci vedeli, čo je dobré a správne pre ich zdravý vývin, ako sa majú stravovať, čomu sa majú vyhýbať, ako zdravo žiť sa deti nenaučia z kníh ako poučky. Že všetko sa ľahšie učí, ak to môžu nielen počuť a prečítať ale aj vidieť a sami si to skúsiť. Deti musíme viesť k zdravému spôsobu života každý deň. 

            Uvedomili sme si, že život a prostredie školy sa môžu stať hybnou silou podporujúcou zdravie, ktoré je naším najväčším darom. Celý deň sa niesol v duchu kreatívnych aktivít, suťaží, príprave ovocných šalátov, hádaniek, tajničiek a žiaci ho zavŕšili ochutnávkou ovocia. 

          • Združenie STORM - Program STEREO

          • Združenie Storm po absolvovaní preventívneho programu v ôsmom ročníku v témach: alkohol, marihuana, stimulanty, depresanty, šikana, bezpečné sociálne siete a kyberšikana udelilo diplom Silvestrovi Lakatošovi, žiakovi ôsmebo ročníka.

          • Šaráda

          • Dňa 11.11. 2022 sa  v CVČ Domino konala humorno- zábavná súťaž dvojíc žiakov ZŠ " Šaráda". Našu školu reprezentovali a štvrté miesto získali Adam Biháry a Mauricio Stojka. Blahoželáme 

          • PREJAV SA POHYBOM

          • Dňa 3.novembra 2022 zažili naši žiaci krásne dopoludnie s úžasným tanečníkom a človekom ako je Miroslav Bruise Žilka, ktorý k nám zavítal s programom „Prejav sa pohybom“. Svojim talentom a prejavom uchvátil všetkých, veľkých aj malých a určite inšpiroval naše tanečné talenty pokračovať v ich rozvoji. Ukázal nám neskutočné pohyby a prácu s telom, pri ktorej mnohí naši žiaci zatajovali až dych. Príjemnou formou nám priblížil „moon walk, slow-motion, robot“ i ďalšie tanečné techniky a zároveň si ich žiaci mohli aj vyskúšať. Perfektné bolo, že niektorí z našich žiakov boli zapojení do výuky tanca a takisto sa mohli prejaviť ako talenty v tanečnom súboji. Všetci odchádzali spokojní a šťastní…

            ĎAKUJEME za úžasný zážitok z predstavenia.

             

          • Digital pre Nitru

          • Naša škola získala grantový program DIGITAL pre NITRU z Nadačného fondu Jaguar Land Rover v Nadácii Pontis. Program bol určený pre základné školy, ktorých zriaďovateľom je mesto Nitra. Vznikol v rámci aktivít Jaguar Land Rover zameraných na podporu digitálnych zručností žiakov, ako aj odozva na podporu pri integrácii ukrajinských žiakov, pri ktorých sa ukázalo, ako môžu digitálne technológie zohrávať rolu aj pri inklúzii a integrácii. Grantový príspevok bol určený na nákup digitálneho technického vybavenia. Ponúkal príležitosť podporiť digitálne vzdelávanie detí.

            Škola získala 16 notebookov v hodnote 8000 eur. Revitalizovala sa multifunkčná učebňa, ktorá slúži a bude slúžiť všetkým žiakom našej školy.

          • Účelové cvičenie

          • V dňoch 26. - 27. októbra žiaci druhého stupňa absolvovali jesenné účelové cvičenie. Žiaci boli poučení o civilnej ochrane a ako sa správať v mimoriadnych situáciách. Osvojili si poznatky zo zásad prvej pomoci v zdravotnej príprave, oboznámili sa s prostriedkami používanými pri orientácii v teréne, dozvedeli sa zaujímvé informácie z oblasti dopravy. Cieľom účelového cvičenia bolo poskytnúť žiakom potrebné teoretické vedomosti, praktické poznatky v jednotlivých oblastiach a formovať ich vzťah k problematike ochrany svojho zdravia a života. V praktickej časti žiaci v každej oblasti mali veľkú chuť riešiť rôzne situácie, pracovali po skupinkách mimo areálu školy na Kalvárii. Pri jednotlivých stanovištiach, v spolupráci s jednotlivými triednymi učiteľmi, zúročili svoje nadobudnuté vedomosti. 

          • Halloween - Straši škola :)

          • Po dlhšej prestávke sme si opäť v našej škole mohli spraviť úžasný a zábavný helloween-sky deň. Zapojené boli všetky ročníky i všetci pedagógovia. Najskôr si ráno žiaci pripravovali masky, potom sme maľovali tekvice - ďakujeme aj predsedovi parlamentu Adamovi Bihárymu z IX.A, že za pomoci pani učiteľky zrealizoval zbierku, neskôr sme sa presunuli do telocvične, kde nás čakali zaujímavé aktivity, diskotéka a vystúpili i naši žiaci s hudobnou a speváckou vsuvkou (Jozef Bihary VII.A, Jozef Bihari a Silvester Lakatoš VIII.A). V neposlednom rade by sme chceli poďakovať pani učiteľkám z oboch stupňov za výbornú organizáciu a nádhernú nápaditú výzdobu celej školy. Ešte raz všetkým ďakujeme a nevieme sa dočkať ďalšieho halloweenu.

          • Jeseň 2022

          • Jeseň je tu

            Zaznel v lese zajkov hvizd,

            že odpadol zlatý list.

            Kto si ten list prečíta,

            vie že jeseň prekvitá.

            Opäť i tento rok Vám ponúkame výber z našej jesennej kreácie z prvého i druhého stupňa. Ďakujeme za zveľaďovanie našej školy všetkým žiakom a vyučujúcim.

          • Založenie Školského parlamentu

          • V septembri nastal dôležitý míľnik v našej škole a založili sme nový Školský parlament. Po uznesení Školskou radou sme realizovali žiacke voľby, cez ktoré si žiaci zvolili 7 členov Školského parlamentu. V súčasnosti už prebehlo aj prvé zasadnutie parlamentu, kde si žiaci zvolili aj svojho predsedu a podpredsedu. Koordinátorom Školského parlamentu je Mgr. Tibor Kováč. Bližšie informácie, oznamy a novinky k parlamentu, ako aj štatút, plán činnosti a zoznam zvolených členov parlamentu môžete nájsť v sekcii hore na webovej stránke na lište "VIAC - ŽIVOT NA ŠKOLE - ŠKOLSKÝ PARLAMENT", kde si môžete rozkliknúť jednotlivé položky. Školskému parlamentu želáme veľa úspechov!

          • Burza informácií 2022

          • Dňa 4.10.2022 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili exkurzie v priestoroch Strednej odbornej školy stavebnej, Nábrežie mládeže 1. Burza sa týkala poradenstva pre voľbu povolania za účelom zabezpečenia profesijnej orientácie žiakov základných škôl, s ohľadom na regionálne podmienky trhu práce.

          • Začiatok školského roka 2022/2023

          • Po letných prázdninách nám opäť začína nový školský rok, a to v pondelok 5. septembra 2022. 

            Pred bránami školy bude mať krátky príhovor pán riaditeľ a následne sa žiaci presunú do tried so svojimi triednymi učiteľmi, kde dostanú inštrukcie k nasledujúcemu školskému roku.

            Prikladáme aj tlačivo o beinfekčnosti, ak si ho rodič nevie vytlačiť, poskytneme tlačivo v škole: 

            Bezpriznakovost_dieta_ziak_2022_08_15.pdf​​​​​​​

            Prajeme úspešný nový školský rok! 

          • Ukončenie školského roka 2021/2022

          • V posledný školský deň sa žiaci rozlúčili so školou. Pani učiteľky im rozdali vysvedčenia a môžu privítať letné prázdniny. Tešíme sa na žiakov opäť 5. septembra 2022.

            Veľa sme sa naučili, stojíme tu v tejto chvíli, plní lásky, plní vďaky, ako rozkvitnuté maky, aby sme vám povedali, ako sme vás radi mali. Zato všetko, čo už vieme, s láskou vám dnes ďakujeme. Za tú lásku všetkých detí, nech vám vravia naše kvety. 

          • Účelové cvičenie 1.stupeň

          • V rámci účelového cvičenia mali možnosť žiaci z prvého stupňa si pozrieť výcvik psíka a ako bonus mali i maľovanie na tvár. Samozrejme, na účelovom cvičení preberali žiaci aj teoretickú a praktickú časť účelového cvičenia v triedach.

          • Najlepší futbalista školy

          • Náš končiaci žiak deviateho ročníka Jozef Lakatoš získal od pána riaditeľa titul najlepšieho hráča futbalu počas celého jeho štúdia na našej základnej škole. Poďakovanie dostal na základe získania niekoľkých diplomov v tomto športe. Gratulujeme a prajeme mnoho ďalších úspechov.

          • Rozlúčková slávnosť jún 2022

          • Po rokoch a obmedzeniach sme napokon na konci školského roka 21/22 na našej škole mohli zrealizovať rozlúčkovú slávnosť žiakov, ktorí ukončujú školskú dochádzku. Po nástupe žiakov nám predniesol príhovor žiak ôsmej triedy Adam Bihary, odznela pieseň Slovensko moje, nádherný príhovor mal i pán riaditeľ. Potom si triedne pani učiteľky "ošerpovali" žiakov, prišlo i na odovzdávanie kytíc vedeniu školy a ostatným pedagógom, odznela aj pieseň Kým vieš snívať v podaní žiakov prvého stupňa a šiestakov. Nakoniec si niektorí žiaci zaspievali a zahrali na syntetizátore a neskôr sa presunuli všetci na pohostenie. Obzvlášť za organizáciu ďakujeme p. uč. Mgr. Kislégyovej a p. uč. Mgr. Komžíkovej. Žiakom, ktorí končia na našej škole prajeme mnoho úspechov do života.

          • Cena najlepšej pani učiteľky

          • ŽIACI OCENILI NAJLEPŠIE PANI UČITEĽKY A NAJLEPŠÍCH PÁNOV UČITEĽOV

            „Priemerný učiteľ rozpráva, dobrý učiteľ vysvetľuje, výborný učiteľ ukazuje a najlepší učiteľ inšpiruje.“ Aj takéto slová zazneli z úst žiakov, ktorí si v ankete volili NAJ učiteľa ich školy. Každému ocenenému učiteľovi poďakoval zástupca žiakov, ktorý zároveň opísal, prečo si ho deti vybrali. Za našu školu to bola pani učiteľka Mgr. L. Komžíková, ktorú sprevádzali pán riaditeľ RNDr. R. Ronec a žiak ôsmej triedy Adam Biháry. Pani učiteľke srdečne gratulujeme a prajeme mnoho ďalších pracovných úspechov.